Ett eget företag

Många av oss går och bär på drömmen om att starta ett eget företag och att bli sin egen chef.
Att förverkliga denna dröm är ingen omöjlighet. Allt som krävs av dig är vilja, motivation och hårt arbete. Att vara franchisetagare är oftast både spännande och inspirerande, det kommer att innebära förändringar, både för dig själv och för din omgivning. När du startar ett franchiseföretag är du din egen chef, men inte med full frihet.

Är du beredd att ge lite av din frihet i utbyte mot franchiseföretagets fördelar är du förmodligen en lämplig franchisetagare.

Även i de mest framgångsrika franchisesystem finns det franchisetagare vars satsningar misslyckas. Det kan bero på en mängd olika faktorer men allt som oftast händer det att personen bakom satsningen inte passar för rollen som franchisetagare. Att ha ett väl fungerande samarbete mellan franchisegivaren och franchisetagaren och rätt person på rätt plats är viktigt i franchising. Det är därför angeläget, både för dig själv och för franchisegivaren, att du är rätt person och blir bra franchisetagare.

Innan du bestämmer dig för att starta ett franchiseföretag bör du skaffa så mycket information som möjligt.
Prata gärna med personer som själva har erfarenhet av franchising. Det kan vara någon i samma bransch, någon med specialkunskaper eller någon som redan driver eller har drivit ett franchiseföretag och som kan hjälpa dig med dina förberedelser.